

eLOS ONLINE COURSE

Signs, symptoms and clinical features of Inherited Retinal Diseases (IRDs)

06 November 2024

(WEBINAR)

time: 17:00 - 19:00 CET

ESASO Scientific director: Mario Romano Course Scientific coordinator: Mariantonia Ferrara

Moderator: Bart Leroy

Understanding genetic testing technologies: from	Bart Leroy	17:00- 17:20
single-gene to next-generation sequencing	(BE)	20 Minutes
American Academy of Ophthalmology Task Force on		
Genetic Testing and the European Reference Network	Graeme Black	17:20-17:40
for Rare Eye Diseases recommendations for genetic	(UK)	20 Minutes
testing		
Genotype-phenotype correlation in inherited retinal	Katarina Stingl (DE)	17:40-18:00
disorders		20 Minutes
The impact of in silico strategies to prioritize rare	Graeme Black (UK)	18:00-18:20
genomic variants impacting RNA splicing in the diagnosis		20 Minutes
of genomic disorders		20 mmates
Before and after genetic testing: counselling and	Katarina Stingl (DE)	18:20-18:40
management of patient and family members		20 Minutes
Case Discussion	All the speakers	18:40-19:00
		20 Minutes